Analoge of IP bewakingscamera

Netwerk video technologie is aanzienlijk verbeterd in de afgelopen tien jaar. We hebben bewakingscamera’s en videorecorders op de markt gezien met een hogere resolutie, snellere overdrachtssnelheden en betere connectiviteit dan ooit tevoren. Maar is het echt nodig om uw huidige goed werkende analoge bewakingscamera systeem te upgraden naar een IP-oplossing? Het korte antwoord is… misschien!

 

Analoge of IP bewakingscamera

Wat is er zo geweldig aan IP-camera’s?

IP (netwerk) camera’s hebben verschillende functies die ze verleidelijk maken voor kopers. Om er een paar te noemen; Ze bieden een hogere resolutie (HD) en de algemene kwaliteit van video / image. Geavanceerde bestanden en opslagmogelijkheden. Toegang op afstand en bekijken via uw telefoon. Power-over-Ethernet (PoE) functionaliteit. Relatief makkelijke integratie in de meeste netwerken die minder hardware vereisen. Verbeteringen in de draadloze technologie zijn ook steeds beter in de productie van surveillance oplossingen.

 

Klinkt geweldig. Wat zijn de nadelen?

De prijs is het eerste nadeel. Er is geen enorme selectie van betaalbare kwaliteit IP-camera’s op de markt. U betaalt uiteraard voor de verbeteringen, vooral als u een complete werkende analoog systeem vervangt. De verhoogde resolutie betekent ook een grotere opslag bron, die de kosten nog hoger kunnen maken. Het opslaan van analoge camerabeelden neem nou eenmaal niet zo veel ruimte in beslag als een HD bewakingscamera systeem.

Andere mogelijke nadelen omvatten netwerk problemen, de beveiliging van het netwerk is een belangrijk punt. Ook de mogelijke slechte prestaties bij weinig licht is een nadeel, dit is van toepassing op sommige modellen. De modellen met een LOW-lux sensor hebben hier geen problemen mee.

 

IP klinkt nog steeds als een winnaar. Waarom zou ik mijn analoge systeem vervangen?

Als u al een analoog bewakingssysteem heeft is het simpele antwoord op deze vraag “omdat het werkt”. Waarom zou ik het vervangen als het nog prima functioneert?

Uw keuze hangt ook sterk af van de vraag of u de verbeterde kwaliteit en resolutie van IP-camera’s echt nodig heeft. Als u tevreden bent met de opnamen van analoge camera’s en u bent ervan overtuigd dat ze goed hun werk doen, dan ben je klaar. Laat uw analoge bewakingssysteem te wensen over? Overweeg dan een upgrade naar een HD bewakingscamera systeem.

De prijzen van analoge camerasystemen blijven nog steeds dalen, dus je zou zelfs kunnen overwegen om analoge CCTV-camera’s met hogere TVL aan te schaffen voor een aanzienlijk goedkoper bedrag dan het upgraden naar een volledige IP bewakingscamera systeem. Maar houd in gedachten dat de IP netwerkcamera’s ook in prijs blijven dalen.

Al met al, het hangt af van uw persoonlijke situatie. De meeste huiseigenaren en kleine bedrijven kunnen het zich veroorloven om nog een paar jaar wachten voordat ze een upgrade doen naar een IP camerasysteem, terwijl sommige middelgrote en grote bedrijven de verbeterde kwaliteit belangrijker vinden en de connectiviteit daadwerkelijk ten goede komt voor hun algemene veiligheid en infrastructuur.

 

De belangrijke dingen om naar te kijken zijn:

 

Voldoet mijn huidige camerasysteem nog steeds aan mijn wensen?

Heb ik iets aan de verbeterde functies, of zal ik het nodig hebben in de nabije toekomst?

Kan ik het veroorloven om nieuwe IP apparatuur aan te schaffen en in mijn netwerk te integreren?

No comments yet.

Geef een reactie