Bewakingscamera Resolutie

Bewakingscamera Resolutie

Als bewakingscamera systemen niet aan de eisen van beveiliging in de 21e eeuw voldoen, worden de leveranciers integreren van nieuwe technologieën om de beste apparatuur mogelijk te maken. Beveiligingscamera’s met meer megapixels – eenheden van hoge grafische resolutie – zijn uitgegroeid tot een van de grootste trends in de beveiliging en bewaking industrie omdat ze veel voordelen bieden aan klanten ten opzichte van traditionele analoge camera’s.

 

Hoge resolutie

Net zoals hoge megapixels de beeldkwaliteit van foto’s verbeteren, gemaakt met een fotocamera, verbetert van de kwaliteit van de camerabeelden die door bewakingscamera’s zijn opgenomen. Deze hogere resolutie kan een beeld tot vier keer duidelijker weergeven dan de analoge camera’s. Met HD (High Definition) resolutie kan een hoge megapixel beveiligingscamera ook toezicht houden over een groter gebied als van de standaard CCTV-camera’s. Terwijl de coaxiale gebaseerde CCTV bewakingscamera’s worden beperkt tot PAL / NTSC resolutie, zijn de HD beveiligingscamera’s populair omdat ze niet dezelfde restrictie houden.

 

Extra gemak

Een van de grootste voordelen van de HD bewakingscamera’s is hun handige p2p (peer to peer) optie. Gebruikers kunnen de apparatuur aansluiten op een bestaand IP-netwerk en vervolgens hebben ze de mogelijkheid om kristalheldere beelden op afstand te bekijken, vanaf elke plek in de wereld waar een  internet verbinding is. Deze digitale mogelijkheid geeft gebruikers extra gemoedsrust dat hun eigendommen veilig zullen zijn, als ze zelf niet in de gelegenheid zijn om op de locatie aanwezig te zijn. Elke verdachte activiteit zal direct waarneembaar zijn en u kunt direct maatregelen treffen.

 

Betaalbaar

Hoewel een HD beveiligingscamera tegenwoordig nog maar iets duurder is dan de traditionele analoge beveiligingscamera zal u er meer profijt van hebben. Als het IP-netwerk reeds tot stand is gebracht zal de gebruiker een zeer lage installatiekosten hebben. Deze diensten kunnen bij derde duizenden euro’s kosten.

 

Mogelijkheden tot zoomen

Als zich een incident heeft voorgedaan en justitie moet de camerabeelden terug kijken dan geeft een HD bewakingscamera een groot voordeel tegenover een analoge beveiligingscamera. Zo bestaat de mogelijkheid om in te zoomen op de gezichten van mensen of andere delen van de scène. Deze beelden zijn vaak nog steeds geproduceerd in hoge resolutie, wat betekent dat ze een duidelijker beeld zullen geven dat nuttig is om te helpen identificeren van een verdachte. Belangrijke details – zoals gelaatstrekken of kentekens – zullen niet verloren gaan in het proces, dat geeft overheden meer kans om de verdachte op te sporen en te vervolgen.