Bewakingscamera beveiliging

 

Beveiliging

Mensen kunnen u bekijken of meekijken als u de bewakingscamera’s niet goed heeft beveiligd! Uw privacy kan in gevaar komen, het is niet alleen door een aantal nieuwe hack of malware methodes. Men loopt een risico, alleen maar omdat ze de instellingen niet veranderen wanneer zij hun bewakingscamera aan sluiten op het internet. Dit is zowel het geval bij systemen in uw prive onderkomen als bij corporatie beveiligingssystemen.Ze gebruiken allemaal een vrij generiek IP-adres en een onveilige websites vanaf het begin, alles wat je nodig hebt om toegang te krijgen is de gebruikersnaam. Ik kan u al vertellen dat de gebruikersnaam bijna altijd “admin” is, net zo lang totdat u het zelf veranderd. Het is ongeveer hetzelfde wanneer je voor het eerst een nieuwe router koopt voor uw WiFi-verbinding.

Er zijn zelfs een paar websites die lijsten van alle van de openstaande poorten van webcams hebben over de hele wereld. Zo staat er een lijst online met meer dan 73.000 webcams over de hele wereld die volledig open staan zonder beveiliging, iedereen die een beetje zoekt op het net kan zo meekijken zonder dat iemand dat weet. De website bevat niet alleen (laptop) webcams of USB webcams maar het staat letterlijk gewoon helemaal open, dus ook voor bewakingscamera’s. Dit is het bewijst hoe kwetsbaar je echt zou kunnen zijn als je de standaard fabrieksinstellingen niet veranderd. Het idee achter deze soort  websites  is om u eraan te herinneren hoe belangrijk het is om uw instellingen en wachtwoord te wijzigen. Stelt u zich eens voor dat ze elke camera over de hele wereld zou bloot zouden leggen, dat zou meer kwaad dan goed doen. Vaak moeten mensen helaas de koude harde waarheid weten voor dat ze het kunnen begrijpen.

Er zijn manieren waarmee je een eenvoudig een Google zoekopdracht kunnen doen om geopende webcams te vinden. Iedereen kan het doen. Als u ooit ongemakkelijk gevoeld heeft alsof er iemand zit te kijken dan zou u wel eens gelijk kunnen hebben! Als u de bewakingscamera instellingen al een tijdje niet gecontroleerd heeft dan is dit het juiste moment. Zorg ervoor dat alles is beveiligd met een gebruikersnaam en moeilijk wachtwoord.

No comments yet.

Geef een reactie