Bewakingscamera Monteren

De beste locaties voor het monteren van een beveiligingscamera.

Veel huiseigenaren kiezen er voor om een CCTV-camera’s (Closed Circuit TV) gesloten tv-circuit te installeren, of helpen hun woonwijk te beschermen tegen inbrekers of andere criminelen. Het kiezen van strategische locaties voor deze beveiligingscamera’s zal hulp bieden bij uitgebreide bewaking van het pand of woonwijk. Zorg dat er geen hoekje onbedekt wordt gelaten, haal het maximale uit uw camerasysteem.

 

Geïntegreerde  zichtbare en verborgen camera’s

Als een inbreker een woning observeert zal hij of zij zoeken naar de beveiliging rondom het pand. Het hebben van beveiligingscamera’s kan helpen bij het af te schrikken van criminele activiteiten. Er kan gemakkelijk worden geknoeid met de bewakingscamera’s als ze niet hoog genoeg boven de grond worden geïnstalleerd. Als criminelen een camera op het huis zien, kunnen ze ervan uitgaan dat het niet de enigste is rondom dat pand. Mocht de inbreker doorgedrongen zijn tot in het pand dan zijn verborgen beveiligingscamera’s in het pand onmisbaar. Het zal helpen deze inbrekers sneller op te pakken, zelfs als ze de zichtbare camera’s hebben verdraaid of uitgeschakeld hebben.

 

Bedek de gehele omtrek

Positioneer de beveiligingscamera’s onder verschillende hoeken en locaties rondom het pand. Het verspreiden van de camera’s over de gehele omtrek van het pand kan hulp bieden voor het beveiligen van alle ingangen en potentiële schuilplaatsen, 360 graden beveiligd daar kan geen crimineel langs af. Als een inbreker op de loer ligt buiten het pand, zal het hebben van bewakingscamera’s op meerdere locaties helpen in een eventueel onderzoek. Alle bewegingen worden nauwkeurig opgenomen en dienen als bewijs voor de politie als er een politie rapport wordt opgesteld.

 

Hoe hoger het beter

Als beveiligingscamera’s zich bevinden binnen handbereik, kunnen inbrekers de camera’s makkelijk onschadelijk maken. Inbrekers staan er om bekend verf over de lenzen te spuiten en snijden kabels door om de video-feed uit te schakelen, waardoor de bewakingscamera onbruikbaar is voor beveiligingsdoeleinden. Apparatuur installeren op een hoge plaats zal criminelen weerhouden om te gaan knoeien met de camera’s. Tevens biedt het ook een breder toezicht bereik voor elke camera. Verder is het aan te raden minimaal een camera naar de voordeur en achterdeur te richten. Dit zal de criminelen vaak ontmoedigen op verdere activiteiten.

 

bewegingssensoren

Bewegingsmelder (Motion Detect) technologie is een grote bondgenoot voor een beveiligingscamera, vooral wanneer het buiten donker is. Samen met nachtzicht lenzen, kunnen zij worden gebruikt om bewegende objecten te detecteren. Veel huiseigenaren kiezen er voor om een bewegingsmelder aan te sluiten op een buitenverlichting, die automatisch wordt ingeschakeld wanneer het apparaat beweging detecteert. Bewegingsmelders worden vaak geïnstalleerd op achter ingangen van het pand die niet zichtbaar zijn vanaf de straat. Ook buren en omwonende hebben minder kans op criminele activiteiten in dit gebied. Echter, wanneer het IR licht ineens rood wordt ( automatisch geactiveerd bij nacht), kunnen omwonende denken dat er iets aan de hand is.