Draadloze Camera sets – Draadloze Bullet Camera’s

Bedraad of draadloos bewakingscamerasysteem

 

Bedraad of draadloos

Naarmate er steeds meer mensen camerasystemen aanschaffen kunnen huiseigenaren zich afvragen wat de belangrijkste verschillen zijn tussen een draadloos en bedraad camerasysteem. De nieuwste draadloze camerasystemen zijn te vergelijken met bedraden variëteiten van het verleden. Hoewel geen enkel systeem kan worden aangemerkt als “beter” dan het andere, bieden beide verschillende functies die de voorkeuren voor huiseigenaren kunnen ontmoeten. De aanwezigheid van een beveiligingsysteem – ongeacht of het nu bekabeld of draadloos – is meestal genoeg om inbrekers af te schrikken die proberen de woning te betreden. De meeste willen niet de tijd investeren of het risico lopen om een systeem uit te schakelen. Beide opties kunnen dus veiligheid bieden waar huiseigenaren naar op zoek zijn.

Bekabelde systemen

Bekabelde camerasystemen kunnen in combinatie met een alarmsysteem gebruik maken van sensoren die geplaatst worden op deuren en ramen die elk afzonderlijk worden aangesloten op het hoofdpaneel van het alarm. Wanneer deze systemen correct zijn geïnstalleerd, wordt de bekabeling verborgen in muren, plinten of onder de vloer, dit geeft een beter gevoel van veiligheid omdat sabotage nihil is. Na verloop van tijd is het ook altijd mogelijk om extra bewakingscamera’s, bewegingsmelders en andere veiligheidsmaatregelen aan een bestaand systeem te koppelen. Het komt namelijk vaak voor dat huiseigenaar de beveiliging later willen uitbreiden.

Voordelen

 • Het signaal wordt niet beïnvloed door apparaten in de omgeving zoals babyfoons, dect-telefoons of andere storingsgevoelige apparaten die kunnen leiden tot vals alarm.
 • Hebben de mogelijkheid om meer sensoren dan draadloze systemen op te nemen.
 • Gebruikt geen batterij, omdat het systeem direct wordt aangesloten op de elektriciteit bron in het huis.
 • U heeft een beproefde betrouwbaarheid, omdat dit systeem al veel langer op de markt is en dus beter getest is in de loop der jaren.
 • Bij sommige camerasystemen klinkt een alarm wanneer een kabel wordt afgesneden, waarbij huiseigenaren direct de autoriteiten kunnen waarschuwen voor een mogelijke indringer.
 • Bij draadloze camerasystemen bestaat de kans dat de beveiligingscamera te ver van de ontvanger wordt geplaatst. Hierdoor is de kans op signaal verlies groot, geen signaal betekent geen opname.
 • Zijn zeer betrouwbaar.

 

Nadelen

 • Zijn moeilijker te installeren, omdat je de kabels netjes weggewerkt wil hebben. Vaak is het nodig om te graven en te boren.
 • Moet opnieuw geïnstalleerd wanneer de huiseigenaar verhuist.
 • Slechte kwaliteit kabels kunnen na verloop van tijd geoxideerd raken.

 

Draadloze systemen

Terwijl bekabelde camerasystemen vertrouwen op kabels en sensoren zijn draadloze camerasystemen afhankelijk van een draadloze zender die de signalen tussen de beveiligingscamera’s en NVR (Netwerk Video Recorder) mogelijk maakt. Omdat alles makkelijker te instaleren is heeft u lagere installatiekosten dan met een bedraad systeem. Ook als u later extra bewakingscamera’s toe wilt voegen zal dat veel minder tijd kosten. Maar is een draadloos camerasysteem net zo betrouwbaar als een bedraad systeem?

Voordelen

 • Zeer eenvoudig te installeren zonder de hulp van een professionele technicus, vereist minimale aanpassingen aan de woning.
 • Kan makkelijk gedemonteerd worden als de woning eigenaar gaat verhuizen, al laten de meeste het camerasysteem hangen als ze de woning gaan verkopen.
 • De sensoren en batterijen kunnen eenvoudig worden vervangen.
 • Zijn over het algemeen goedkoper dan bekabelde camerasystemen, met uitzondering van de WIFI beveiligingscamera.
 • Door het gebruik van accu’s of batterijen zal het blijven werken, zelfs als de stroom is uitgevallen.

 

Nadelen

 • Gemakkelijker onschadelijk te maken dan een bedraad systeem, het signaal kan door derde onderschept worden.
 • Kan storende signalen van andere draadloze apparaten oppikken die kunnen leiden tot vals alarm.
 • Als de accu of batterij leeg is zenden de beveiligingscamera’s geen signalen meer uit.
 • Erg storingsgevoelig, vooral vaak een tegenvallend bereik.
 • Draadloze WIFI camera’s zijn duur in aanschaf.

 

Eindconclusie

Elk camerasysteem heeft zijn voor en nadelen. Kies altijd voor een bekabeld camerasysteem als u de mogelijkheid heeft om dit te instaleren. Indien u kiest voor een draadloos camerasysteem zorg dan dat deze op netstroom werkt en niet op batterijen.

 

wifi bewakingscamera set 2

 

BK-BD2023a 1MP:1280*720 IP HD bewakingscamera:P2P, Onvif support, met WIFI
1) Dual stream encoding / H.264 compression mode
2) 3.6mm fixed lens
3) Nachtzicht IR :15-20m
€849,00 Incl. BTW
BK-BD2023b 1.3MP:1280*960 NVR :BK solution  P2P
Support 4CH 960P/720P voor 720p/960p set, 8CH 1080P voor 1080P set, 1*SATA, Support Onvif, Support P2P Cloud, live camerabeelden bekijken op smartphone of tablet.
€1049,00 Incl. BTW
Dit bewakingscamera syteem word geleverd incl. 1x NVR, 4x WIFI IP Camera’s, 5x voedingen, 1x Muis, 4x Cat5e kabels van 20M, installatie CD.

 

wifi bewakingscamera set

 

BK-BD2043a 1MP:1280*720 IP HD bewakingscamera:P2P, Onvif support, met WIFI
1) Dual stream encoding / H.264 compression mode
2) 3.6mm fixed lens
3) Nachtzicht IR :15-20m
€849,00 Incl. BTW
BK-BD2043b 1.3MP:1280*960 NVR :BK solution  P2P
Support 4CH 960P/720P voor 720p/960p set, 8CH 1080P voor 1080P set, 1*SATA, Support Onvif, Support P2P Cloud, live camerabeelden bekijken op smartphone of tablet.
€1049,00 Incl. BTW
Dit bewakingscamera syteem word geleverd incl. 1x NVR, 4x WIFI IP Camera’s, 5x voedingen, 1x Muis, 4x Cat5e kabels van 20M, installatie CD.